ESC-11-004.jpg

O naší

Pekárně

Naše začátky byly úsměvné, ale stálo to za to. Koktejlový a hamburgerový bar Pablo EscoBar už funguje pár let, jenže hamburgery nejsou jen o perfektním mase. Najít pro bar dodavatele housek, který by splňoval naše standardy a zároveň peče bez chemie a používá opravdové máslo, byl nadlidský úkol.

 

A tehdy se zrodila odvážná myšlenka - upečeme si to sami a po svém! Začátky byly hlavně o improvizaci a metodě pokus omyl. První várky jsme pekli ve třech troubách značky Mora (ano, to je ta, co v ní naše babičky ještě dělají cukroví) a to po 10 kusech za 20 minut. Brzy jsme pořídili pravou pekařskou pec a mysleli si, že máme vyhráno.

 

Opak byl ale pravdou. Téměř tři měsíce a více než 6000 kusů pečiva jsme museli obětovat, než jsme přišli na to, jak správně upéct větší množství housek. Profesionální pekaři, které jsme si pozvali, aby nám poradili, nám řekli, že bez chemie náš vytoužený produkt nejspíš neupečeme. Naštěstí se mýlili a po lehké úpravě receptury a sladění technologie výroby se nám podařilo dosáhnout svého! Dnes už dokážeme housek a toastových chlebů upéct několik tisíc za den.

 

Naše

Produkty

Chtěli jsme péct kvalitní pečivo bez chemických konzervantů, provzdušňovadel a náhražek másla, protože nejchutnější je staletími prověřená klasika - máslo, mléko, mouka, vejce a kvasnice. Během čtyř let získaly s našimi houskami burgerárny na burgerstreet festivalech po celé České republice více než 30 ocenění, což dokazuje, že naše pečivo je jedničkou ve své kategorii.

ESC-11-026.jpg